Seuraa meitä


Kirjaudu sisään

Syötä sähköpostiosoitteesi ja salasanasi:

Oletko uusi asiakas? Rekisteröidy nyt

Unohditko salasanasi? Palauta salasana

Be-Van antiikkinen uppoava lohivaappu 90mm paino 13,8g


7,50 €
sis. 24 % ALV

Määrä
122 tuotetta varastossa.

Pituus: 9,0cm
Paino: 13,8g
Vetouistelu syvyys 0-1m
Toimitetaan alkuperäispakkauksessa ohjeen ja lisäkoukun kanssa.

Keräilykappale. Rajoitettu erä.

Saatteen alkuperäisteksti:

Ben-Van viehe on kehitetty erikoisesti lohien kalastukseen, mutta sopii yhtäläisesti kaikkien petokalojen pyydystämiseen. Se on erinomainen heittoviehe, jonka lentokyky on hyvä ja jota heittäessä sen osittain piilossa olevat koukut estävät siiman sekaantumisen itse vieheeseen

- Uutta alalla ovat vieheen värit, erikoiset fluori-fosfori-yhdistelmät, jotka saaden aikaan näkymättömästi valojen ja varjojen heijasteita, sopeuttavat vieheen paremmin ympäristöönsä.

- Vieheen uintiliike on määritetty mahdollisimman hyväksi, sitä voi muutella eri vetotavalla ja nopeuksilla tai nykäyksillä. Se pysyy kallistelematta ja jäljittelee oikean kalan uintia.

Vihjeitä kalastajille, jotka ehkä ennestään eivät tunne eri tilanteissa kalan "syöntiin" vaikuttavia yleisimpiä osatekijöitä.

Kalan liikkuma- ja syöntiajat ovat tärkeät, tavallisemmin aamuvarhainen puolenpäivän jälkeen ja iltamyöhäinen. Suurimman poikkeuksen tekivät joki- ja koskilohet, joiden syöntiaikaan auringon sijannilla on suuri, jopa ratkaiseva vaikutus.

- Vieheen uintiliike ja värit ovat ratkaisevimpia tekijöitä sen kalastavuudelle, eikä yleisviehe saa olla kaunisvärinen eikä kiiltävä, joskin poikkeuksena ovat metalliset houkutinvieheet.

- Monivuotisen kokemuksen perusteella sovitetut värit ovat osoitautuneet sopiviksi kaikissa kalastusvesissämme: meressä, järvissä ja Pohjolan koskissa.

Vieheen päävärit ovat: hopea, hopea-kulta ja kulta-kupari yhdistelmät, ja koska kirkas sää ja erikoisesti aurinko heijastuttavat sekä pohjan että rannan värejä voimakkaasti veteen, säväyttävät valot, ja heijastumat vieheen värit houkutteleviksi. Tästä johtuen suositellaan aurinkoisella ja muuten kirkkaalla säällä sekä kirkkaassa että tummassa vedessä kultasävyä, auringonpaisteella iltamyöhästä aamuvarhaiseen tummassa vedessä kupari-sävyä, mutta pilvisellä tai sateisella säällä vuorokauden ajasta riippumatta hopeasävyä. Veden korkeusvaihtelut  vaikuttavat kalojen liikkeisiin ja ja syöntihaluihin, veden nousu ja lasku joissa ja koskissa tekevät kalojen liikkumisen ja syönnin jaksottamiseksi. On myös todettu että kala ottaa parhaiten nousuveden alussa - veden nousun pysähtyessä - ja laskuveden alussa - veden laskun pysähtyessä. Sama ilmiö esiintyy meressä, mutta on erikoisesti huomioitava Lapin jokien koskilla kalastettaessa. Kalamiehen ensimmäinen toimenpide on merkkitikun asettaminen veteen, suojaiseen paikkaan, jotta tilanne olisi helppo havaita.

Ohje: Aloittaessanne kalastamisen työntäkää koukun runko-osa vieheessä olevaan koukun ohjainreikään, lopettaessanne vetäkää koukut ulos ja puhaltakaa vesi pois rei'istä. Jättäkää koukut vapaalle pannessanne vieheen koteloon.

Kalaterveisin
Beni Vanninen

Ote patenttirekisteristä:

Numero:
42388
Kotimaa:Suomi
Keksijä:Vanninen Benjamin
Muut keksijät:
Hakija:
Hakemispäivä:4.7.1967
Hakemisnumero:
Myöntämispäivä:10.7.1970
Keksinnön nimi:Viehe
Tekninen luokka:A01k 85/02


Benjam Vanninen (1921-1975)
- Voitti olympiapronssia St. Moritzin kisoissa 1948, 50 kilometrin hiihdossa.
- Ammatiltaan hän oli suksivoide- ja uistintehtailija, sekä tullivartija. Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi


Tuotteen tiedot
Tuotenumero: V05E990000001
Arvostelut (0)
Arvostellaksesi tuotteen sinun pitää ostaa tuote.